Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Μελισσούλες μελισσάκια, μέλια

Μελισσούλες, μελισσάκια
Οι μελισσούλεςεκπαιδεύοντια , μας τονίζει η νεαρή αλλά εξαιρετική μελισσοκόμος ??? τσόκολα. Η ίδια στράφηκε σε μια οικογενειακή ευγενή εργασία είκοσι χρόνων πλέον, με αγάπη και αφοσοιώθηκεαφήνοντας την επιστήμη που σπούδασε για την παραγωγή ποιοτικού μελιού.
Το να παρακολουθείς τον τρόπο ζωής των μελισσών δεν είναι απλά σπουδαίο αλλά σε μαθαίνει. Γιατί εκτός από το κλειδί της ζωής στον πλανήτη που κρατούν οι μέλισσες σε μαθαίνουν για παράδειγμα πως ότι τους ταίζεις σου δίνουν (ακριβώς με την ίδια αντιστοιχία που υπάρχει και στο ανθρώπινο σώμα). Είναι ιεροτελεστεία. Όπως τις μάθεις, αν τις συνηθίσεις σε ζαχαρόμελο, ζαχαρόμελο θα σου δώσουν.







Mελισοκομικό εργαστήρι Μπαιρακτάρη, στο Κρανίδι Αργολίδας




Οι μέλισσες θα δώσουν πολύ και καλό μέλι (θα σε ανταμοίψουν σαν να λέμε) αν δουλέψουν και δεν τεμπελιάσουν (πάλι σε αντιστοιχία με τον άνθρωπο), όταν ο μελισσοκόμος φροντίζει τις κυψέλες του, τις πλένει τις καθαρίζει, τις μεταφέρει αναλόγως εποχής και σε άλλο τόπο, και δεν αρκείται κοινώς μόνο στη φύση. Δεν επαναπαύεσαι αν είσαι μελισσοκόμος. Αντιθέτως είσαι σε μια διαδικασία εγρήγορσης. Αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια θέλουν φροντίδα αλλά σου ανταποδίδουν τα βέλτιστα.

Στην ελληνική ύπαιθρος είναι γεμάτη κυψέλες. Αυτό δεν σημαίνει ότι παράγεται μέλι. Ότι δώσεις τελικά θα πάρεις ‘ αυτό είναι το μάθημα από τις δασκάλες μέλισσες.
Η παραγωγή μελιού είναι πραγματικά επιστήμη. Οι αληθινοί μελισσοκόμοι αγνοούν τα συχνά τσιμπίματα και τις αλεργίες.
Για την μελισοκομία μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο Μουσείο μελιού στο Κρανίδιαlinkσελίδα …ο.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To νέο μας βιβλιαράκι ετοιμάστηκε.

Μετά από καιρό ήρθε κι ένα αδελφάκι του πρώτου μας οδηγού για τους δρόμους κρασιού και τα αρχαία μονοπάτια. Αυτή τη φορά με γαστρονομία.Όπ...